Behandelwijzen Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie wordt ook wel reflexologie genoemd. De behandelmethode bij reflexzonnetherapie werkt op bepaalde zones van het lichaam. Delen van het lichaam waarop reflexzonetherapie werkt zijn voornamelijk het gezicht, de handen, voeten en oren. Deze reflexzones hebben hun uitwerking op alle organen, zenuwen, spieren, gewrichten en andere delen van het lichaam.

Met speciale drukpunt- en massagetechnieken kan men ook op spieren werken en kan een reactie/prikkel worden opgewekt op de plek(ken) waar de klachten zich bevinden. De klachten kunnen daardoor verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie. Hierbij wordt dus niet alleen de klacht of de symptomen behandeld, maar de mens als geheel, zodat lichaam en geest weer in balans kunnen komen. Reflexzonetherapie kan een goede aanvulling zijn op de reguliere geneeskunde en ook preventief aangewend worden voor het voorkomen van fysieke klachten.

Als complementaire geneeswijze kan reflexzonetherapie bij een groot aantal klachten worden toegepast, zoals bij emotionele stress, migraine, hoofdpijnen, maag- en darmstoornissen, vermoeidheid, gewrichtsklachten, maar ook bij hormonale stoornissen, hyperactiviteit en allerlei klachten zonder duidelijke oorzaak kan men baat hebben bij een behandeling met reflexzonetherapie.

Contactgegevens

Parasympathicus

Tel. 06-45921293

E-mail: info@parasympathicus.nl