Parasympathicus Over Leonard

Leonard van Schukkmann

Leonard beoefende vanaf zijn elfde jaar Judo en Jiujitsu bij Sportschool Beljaars, later ook Aikido-leraar. Daarna beoefende hij de Karatestijl Kyokushinkai van Mas Oyama waar hij voor het eerst ook in aanraking kwam met meditatie, voorafgaand aan de training. Op zijn achttiende jaar raakte hij onder de indruk van de psychologie en filosofie van Sri Aurobindo en begon hij intensief met de dagelijkse beoefening van de Integrale Yoga. Hij begon na drie jaren van deze Yogabeoefening een sterke energie-instroming in het kruinchakra te ervaren.

Jarenlang leerde hij van Grootmeester T. Beijnon de geheimen van de veredelde straatvechtkunst van Batavia, voorheen Betawi, nl. het Pukulan. Van deze grootmeester leerde hij ook de traditionele gevechtskunsten van Azië, met name het Silat waarin vooral economie van beweging en functionaliteit van de vechtkunst werden benadrukt. Hierbij leerde hij ook de energetische oefeningen van het Silat in de energetische training van de Tenaga Dalam (de Innerlijke Kracht).

Leonard trainde in de jaren zestig bij Kyokushinkai Karate-leraar Henry Gougon en begin jaren tachtig met Tai-Chi- en Kung-Fu-meester Lee Yau Wu. Bij deze Kung-Fu-meester kwam hij voor het eerst in aanraking met Qigong (Chi-Kung Thunder Power) en kruidengeneeskunde. De Qigong-discipline maakte later ook deel uit van Leonards training en ook beoefende hij de ‘Empty Force’/Ling Kong Jing-training als dagelijkse routine.

Naast een H.B.O.-opleiding Westerse medische kennis die Leonard genoot, ligt de basis van zijn holistische geneeskunde in de jarenlange scholing en training van de Traditionele Chinese Energetische geneeskunde. De natuurgeneeskunde hiervan omsluit vijf natuurgerichte principes.

Leonard heeft de leringen gevolgd van verschillende Qigongmeesters en -healers, maar werd in de klassieke energetische training persoonlijk ingewijd door C. v/d Hijde, die op dat moment reeds 20 jaren medische Qigong beoefende en een energetisch genezer was. Deze Qigongmeester wijdde hem ook in in de aloude wetenschap van Taoïstische Yoga. Leonard heeft ook jarenlang nachtelijke trainingen gedaan met de technieken voor het ontwikkelen van een krachtige Qi-projectie. Door de jarenlange beoefening van de 'Innerljke Krijgskunsten' heeft hij door meditatie de Koendalinistroom kunnen openen en is ook door de pijnlijke ervaringen gegaan toen die krachtige energie eerst door het kruinchakra omlaag door de ruggengraat naar de Mingmen, een energiepoort gelegen tussen de nieren, stroomde en later door het wortelchakra zich een weg omhoog baande door de ruggengraat naar het hoofd.

Contactgegevens

Parasympathicus

Tel. 06-45921293

E-mail: info@parasympathicus.nl